Alles draait om relevantie

SEO toepassen

De kracht van SEO

Optimaliseren conversie

Maandelijkse update

De voordelen van SEO

Kortom: Alles draait om relevantie

De termen SEA en SEO lijken qua afkorting enorm veel op elkaar, maar er zitten grote verschillen tussen deze twee. Beiden zijn wel zéér bekende termen in de marketing en onlosmakelijk verbonden met het optimaliseren van je bedrijf in de zoekresultaten.

SEO is net als SEA een onderdeel van zoekmachine marketing (Search Engine). Ze zorgen ervoor dat je hoger in zoekmachines als Google en Bing kunt komen, zodra ze goed worden ingezet. Het hebben van een pracht website is één ding, maar als deze niet kan worden gevonden bereik je nooit je doel.

Vergrootglas SEO

Zoekmachine optimalisatie

SEO Toepassen

Net als bij SEA, zal hier ook de vraag opkomen; wat is SEO eigenlijk? De term is een afkorting van ‘Search Engine Optimization’. In het Nederlands gebruiken we de term zoekmachine optimalisatie. Het uiteindelijke doel hiervan is het hoger later scoren van de website in de zoekresultaten. Dit is eigenlijk een must voor iedereen die een website beheerd.

 

Er dienen verschillende factoren te worden geoptimaliseerd om deze hogere positie te kunnen behalen. Hierbij kun je denken aan het type content, de techniek en daarnaast zijn er nog offsite rankingfactoren die van invloed zijn. Google markeert deze factoren als doorslaggevend in het bepalen van de kracht van jouw domein. Een hogere positie in de zoekmachine levert je meer bezoekers voor jouw website en mogelijk ook meer conversies

SEO | Zoekmachine optimalisatie

De kracht van SEO

Zoals eerder beschreven zijn de zoekopdrachten explosief hard aan het groeien. Veel van de gebruikers van een zoekmachine klikt op de zogenoemde organische resultaten. Deze staan onder de advertentie resultaten en hiervan klikt bijna iedereen op de eerst vermelde positie. Als jij daar niet staat, dan loop je op dit moment nog heel veel potentiële klanten mis.

Met een goede SEO-strategie en door het maken van een plan van aanpak, kunnen wij jou een hogere plek in de zoekmachine laten bemachtigen. Door onze kennis en ervaring hebben wij veel inzichten, hierdoor weten wij ook dat er een paar quick-wins zijn die al binnen korte tijd een beter resultaat geven.

Search Engine Optimization

Optimaliseren Conversie

De techniek en content zorgen nu voor een organische toevoer van bezoekers op jouw website. Nu wil je nog dat de bezoekers ook daadwerkelijk actie uit gaan voeren, bestellingen plaatsen of aanvragen indienen. Hierbij is een gebruiksvriendelijke website erg belangrijk en dit zullen wij dan ook gezamenlijk in kaart brengen en daar waar nodig verbeteren.

Maandelijkse update

Het optimaliseren van de zoekmachine resultaten is niet van de ene op de andere dag geregeld. Zoekmachines blijven hun algoritmes verbeteren en veranderen, dus is het belangrijk om met deze trend mee te gaan. Het is ons vak om deze veranderingen in kaart te brengen en jou hier direct advies over te geven. Maandelijks zorgen wij ervoor dat de content en techniek wordt verbeterd of vastgehouden.

Voordelen SEO

  • Organische toevoer van bezoekers is gratis
  • De betrouwbaarheid neemt fors toe
  • Jouw domein krijgt een sterke basis
  • SEO geeft een langdurig effect